Bruno

Ensin pieni varoituksen sana: ÄLÄ lue tämän sarjakuvan arkistoa, ellei sinulla ole paljon aikaa. Siis todella paljon aikaa. Bruno on hyvin tekstipainotteinen sarjakuva, joten sen lukemiseen menee hetki jos toinenkin. se on myös hyvin älypainotteinen ja sisältää paljon filosofista mietiskelyä ynnä muuta vastaavaa. Freudiin ja Marxiin tutustuminen on melkein pakollista ensin.

Bruno ei toisin sanoen todellakaan ole kaikille sopiva sarjakuva, mutta toisaalta se on myös hyvin mielenkiintoinen. Tarina keskittyy päähenkilön, Bruno-nimisen naisen, elämän ympärille. Bruno on älykkö, jonka elämä kaipaa suuntaa. Sitä etsiessään hän kohtaa kaikenlaisia ihmisiä ja kokee monenlaista, mikä kaikki näytetään hänen hyvin filosofispainoitteisesta näkökulmastaan. Bruno elää pitkälti oman päänsä sisällä, mikä vaikuttaa sarjakuvan tyyliin hyvin paljon.

Itse piirrosjälki on varsin minimalistista ja selkeää mustavalkopiirrosta. Tyyli on tietyllä tavalla tavallista realistisempi eli ihmisillä on kaksoisleukoja ja muita kauneusvirheitä, mikä lisää sarjakuvan todentuntuisuuteen. Tyyli viehättää minua henkilökohtaisesti varsin paljon. Bruno on selkeästi painavampaan luettavaan tottuneen ihmisen sarjakuva.

Tiedot

Nimi: Bruno
Osoite: http://www.baldwinpage.com/bruno.html
Kirjoittaja/piirtäjä: Christopher Baldwin
Päivitys: ti, ke, to
Luotettavuus: hyvin luotettava.