GirlGenius

Girl Genius on siitä jännä, että sitä päivitetään yhtä aikaa kahdesta eri kohtaa. Sarjakuva on nimittäin alunperin ilmestynyt vanhanaikaisessa muodossa paperilla. Se on yhä saatavissa paperilla, mutta myös netissä niin, että alkupään jutut päivittyvät kolmesti viikossa. Samaan aikaan myös uutta juttua tulee nettiin koko ajan, kun tarina jatkuu loppupäässä. Jossain välissä nämä kaksi tulevat kohtaamaan, niin että ne, jotka lukevat nyt alkupäätä (kuten minä...) saavuttavat sen pisteen, josta loppupään päivitykset ovat aikoinaan alkaneet.

Mutta tärkeintä oikeastaan on se, että kyseinen sarjakuva on kaiken kaikkiaan mahtava. Se sijoittuu monilla tavoin viktoriaaniseen maailmaan, jossa joillakin ihmisillä on synnynnäinen kyky rakentaa kaikennäköisiä laitteita. Nämä "välkyt" (sparks, oma käännökseni...) ovatkin monella tavalla maailman eliittiä. Tarina kiertää Agatha Clay- nimisen tytön ympärillä. Sarjakuvan nimi antaisi ymmärtää, että hän olisi yksi näistä teknisistä neroista, mutta ei kyllä siltä juuri nyt näytä. Mutta tarina onkin vasta alussa ja kaikenlaista voi vielä tapahtua, joten katsotaan...

Yksi tämän sarjakuvan viehätyksistä on aivan uskomattoman kaunis ja upeasti väritetty taide. Sanoisin, että sarjan piirtäjä on aikalailla Wendy Pinin tasolla niin taiteilijana kuin värienkin käytössä, vaikka itse tarina onkin luonteeltaan aivan erilainen. :) Myös tieto siitä, että sarja ei tule loppumaan kesken kaiken on ihan mukava, kun puhutaan nettisarjakuvista, joilla on ärsyttävä, joskin ymmärrettävä, tapa joskun kadota kuin tuhka tuuleen. Kaiken kaikkiaan mainio sarjakuva sellaisille, jotka pitävät mysteereistä, seikkailuista ja todella pitkästä juonesta. :)

Tiedot

Nimi: Girl Genius
Osoite: http://www.girlgeniusonline.com/index.php
Kirjoittaja/piirtäjä: Stuodio Foglio
Päivitys: ma, ke ja pe.
Luotettavuus: hyvin.