Chisuji

Kuten tekijälistasta näkyy, tätä sarjakuvaa tehdään amerikkalaistyylisellä tiimityöllä, jossa jokaiselle työvaiheelle on oma tekijänsä. Itse minulla ei ole koskaan ollut varsinaisesti mielipidettä siitä pitäisikö sarjakuvaa olla tekemässä yksi vai useampi henkilö. Mikä nyt sitten toimii kenellekin...

Tarina Chisujissa tapahtuu vaihtoehtoisessa Tokiossa ja hyvin tärkeänä osana sitä on mystisen 'Changen' jälkeisen maailman superihmiset. En kuitenkaan viitsi kertoa sen enempää sillä juoni on monella tapaa vasta pääsemässä vauhtiin joten en itsekään tiedä paljoakaan ja toisekseen, aika iso osa tämän tarinan viehätystä on se, että siinä on kunnon kehittyvä juoni, enkä halua spoilata muiden iloa. :)

Yhteistyöllä tehty kuvitus toimii mielestäni aika hyvin ja varsinkin väritetyt sivut ovat silmiinpistäviä, mustavalkoiset eivät niinkään. Amerikkalaistyylisestä työtavasta huolimatta tyyleissä on paljon mangavivahteita, joskaan selkeästä mangasta ei ole kyse. Paras termi lienee amerimanga. Näin alkuvaiheessa juonessa on useampia erillisiä säikeitä, jotka oletettavasti ennemmin tai myöhemmin alkavat nivoutua yhteen. Ongelma tällaisessa tarinassa on aina se, että sitä helposti tykästyy yhteen juttuun ja hahmoon enemmän kuin muihin, jolloin muita on tylsempi kahlata läpi. Toistaiseksi ainakin siirrot ovat kuitenkin tapahtuneet tarpeeksi tiuhassa, etten ole jäänyt sarjakuvasta pois pelkästään sen takia.

Tiedot

Nimi: Chisuji
Osoite: http://www.chisuji.com/index.php
Kirjoittaja: Eirik Blackwolf
Piirtäjä: Ronzo Murphey
Inkkaus: Tony Galven
Värit ja sävyt: Novablade Studios
Tekstit: Juno Blair B
Päivitys: ti ja to.
Luotettavuus: ok.